De verschillende soorten masten voor de nieuwe Waydoo EVO's

 

Elk avontuur begint met het naar wens aanpassen van je board met de perfecte combinatie van mast, vleugels, accu, en aandrijfeenheid.

Uw EVO biedt nu drie mastopties! Pas uw eFoil-ervaring aan voor wendbaarheid, stabiliteit of veelzijdigheid. Kies de perfecte pasvorm en verbeter uw rit!

GROOTTE MATERIAAL ERVARING EXPERTISE WATEROMSTANDIGHEDEN
27 MAST 69*24.6*10.4 CM Aluminium Laag Stabiliteit Plat 
31 MAST 79*24.6*10.4CM Koolstof Gemiddeld Evenwichtig Schokkerig
35 MAST 89*24.6*10.4CM Aluminium Hoog Behendigheid Golvend/Ruw

 

De juiste mast kiezen

Houd bij het selecteren van een mast voor uw eFoil-avonturen rekening met factoren zoals uw rijstijl, ervaringsniveau, watercondities en voorkeuren. Of u nu prioriteit geeft aan stabiliteit, wendbaarheid of prestaties, de Waydoo EVO-serie biedt een mastoptie die bij uw behoeften past. Ontdek de verschillen tussen elke mastvariant en kies degene die het beste aansluit bij uw eFoil-reis.

 

Overwegingen voor rijomstandigheden

 • Vlak water: Voor kalm en vlak water kunnen alle drie de mastopties een plezierige rijervaring bieden. Beginners voelen zich misschien meer op hun gemak met de stabiliteit die de EVO 27 Mast biedt, terwijl ervaren rijders het reactievermogen van de EVO 31 of 35 Mast kunnen waarderen.
 • Schokkerig water: In woelig water met gematigde golven biedt de EVO 31 Mast een goede balans tussen stabiliteit en manoeuvreerbaarheid, waardoor rijders met vertrouwen door golven kunnen navigeren.
 • Golvende of ruige omstandigheden: In ruwere omstandigheden met grotere golven kan de grotere speling van de EVO 35 Mast de stabiliteit en controle verbeteren, waardoor het de voorkeurskeuze is voor ervaren rijders die op zoek zijn naar maximale prestaties in uitdagend water.

 

EVO 27-mast

 • Lengte: De EVO 27-mast is de kleinste optie, met een lengte van 27 inch. Deze kortere mast zorgt voor minder ruimte tussen het board en het water, wat voordelig kan zijn voor rijders die de voorkeur geven aan een stabielere en gecontroleerde rit dichter bij de oppervlakte.
 • Materiaal: De EVO 27 Mast is gemaakt van aluminium en biedt duurzaamheid en betaalbaarheid. Hoewel aluminium zwaarder kan zijn dan koolstofvezel, biedt het sterkte en weerstand tegen corrosie, waardoor het geschikt is voor verschillende rijomstandigheden.
 • Grootte: De afmetingen van de EVO 27 Mast zijn 69*24.6*10.4CM, wat een compact en manoeuvreerbaar profiel biedt, ideaal voor beginners of rijders die op zoek zijn naar stabiliteit en gebruiksgemak.
 • Ideale omstandigheden: De EVO 27 Mast is zeer geschikt voor kalm of licht schokkerig water, waardoor het een uitstekende keuze is voor beginners of ruiters die de voorkeur geven aan een stabiele en gecontroleerde rit. De kortere lengte zorgt voor minder ruimte tussen het board en het water, wat de stabiliteit en het leergemak kan vergroten.

 

 EVO 31-mast

 • Lengte: De EVO 31-mast is 31 inch lang en biedt iets meer speling dan de EVO 27-mast. Deze extra hoogte zorgt voor meer manoeuvreerbaarheid en reactievermogen, waardoor het een populaire keuze is onder gemiddelde tot gevorderde rijders.
 • Materiaal: De EVO 31 Mast is gemaakt van koolstofvezel en combineert lichtgewicht wendbaarheid met uitzonderlijke sterkte. De stijfheid en het reactievermogen van koolstofvezel verbeteren de algehele prestaties van de mast, waardoor rijders een dynamische en opwindende ervaring op het water krijgen.
 • Grootte: Met afmetingen van 79*24.6*10.4CM, de EVO 31 Mast vindt een balans tussen behendigheid en stabiliteit en richt zich op rijders die op zoek zijn naar veelzijdigheid en prestaties in hun eFoil-avonturen.
 • Ideale omstandigheden: De EVO 31 Mast is veelzijdig en geschikt voor een breed scala aan omstandigheden, waaronder gematigde chop en golven. De gemiddelde lengte biedt een goede balans tussen stabiliteit en wendbaarheid, waardoor het een ideale keuze is voor rijders die op zoek zijn naar dynamische prestaties onder verschillende wateromstandigheden.

 

EVO 35-mast

 • Lengte: De EVO 35-mast is de hoogste optie, met een lengte van 35 inch. Deze grotere hoogte biedt maximale ruimte tussen het board en het water, waardoor verbeterde manoeuvreerbaarheid en dynamische rijervaringen mogelijk zijn.
 • Materiaal: Net als de EVO 27-mast is de EVO 35-mast gemaakt van aluminium, wat duurzaamheid en betrouwbaarheid biedt. Hoewel aluminium misschien zwaarder is dan koolstofvezel, biedt het kracht en veerkracht, waardoor het geschikt is voor rijders die stabiliteit en controle voorop stellen.
 • Grootte: Met afmetingen van 89*24.6*10.4CM, de EVO 35 Mast biedt een groter profiel vergeleken met de andere mastopties, geschikt voor rijders die op zoek zijn naar meer reactievermogen en prestaties tijdens hun eFoil-ritten.
 • Ideale omstandigheden: De EVO 35 Mast blinkt uit in meer uitdagende omstandigheden, zoals ruw water of grotere golven. De langere lengte biedt maximale speling, waardoor rijders gemakkelijk door golven kunnen navigeren en de stabiliteit kunnen behouden, zelfs in turbulente omstandigheden. Gevorderde rijders die op zoek zijn naar meer reactievermogen en wendbaarheid, kunnen ook de voorkeur geven aan de EVO 35 Mast vanwege zijn dynamische prestatiemogelijkheden.

  

Koolstofvezelmast

Voordelen:

 • Lichtgewicht: Deze mast is gemaakt van hoogwaardige koolstofvezel en biedt uitzonderlijke sterkte en duurzaamheid, terwijl hij licht van gewicht blijft.
 • Wendbaarheid: De stijfheid van koolstofvezel zorgt voor een optimaal reactievermogen, waardoor rijders met precisie en controle kunnen manoeuvreren.
 • Prestaties: Ideaal voor ervaren rijders die hunkeren naar snelle prestaties en dynamische manoeuvreerbaarheid op het water.

 Nadelen:

 • Kosten: De hoogwaardige materialen en het productieproces van koolstofvezel resulteren in een hogere prijs vergeleken met andere mastopties.
 • Stijfheid: Hoewel stijfheid gunstig is voor de behendigheid en prestaties, kan het ook resulteren in een minder vergevingsgezinde rit voor beginners die hun balans en controle nog aan het ontwikkelen zijn.

 

Aluminium mast

Voordelen:

 • Betaalbaarheid: Aluminium masten bieden een meer budgetvriendelijke optie voor rijders die prioriteit geven aan kosteneffectiviteit.
 • Duurzaamheid: Aluminium staat bekend om zijn robuustheid, waardoor het geschikt is voor rijders die vaak in ondiep of rotsachtig water varen.
 • Veelzijdigheid: Met een balans tussen kracht en flexibiliteit zijn aluminium masten geschikt voor een breed scala aan rijstijlen en ervaringsniveaus.

Nadelen:

 • Gewicht: Vergeleken met koolstofvezel zijn aluminium masten doorgaans zwaarder, wat de manoeuvreerbaarheid en prestaties op het water kan beïnvloeden.
 • Corrosie: Hoewel aluminium bestand is tegen corrosie, kan het na verloop van tijd nog steeds gevoelig zijn voor schade, vooral in zoutwateromgevingen.

 

Als u vragen heeft of verdere hulp nodig heeft, neem dan gerust contact met ons op.